Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Μεγάλες προσδοκίες…


Προχθές το βράδυ οι περισσότεροι «στηθήκαμε» μπροστά στον τηλεοπτικό μας δέκτη περιμένοντας να παρακολουθήσουμε ένα ποδοσφαιρικό υπερθέαμα.

Από την μία μεριά η Μπαρτσελόνα η οποία φέτος παίζει μπάλα από άλλο πλανήτη και από την άλλη η Τσέλσι που στα προημιτελικά είχε σκοράρει 7 φορές κόντρα στην Λίβερπουλ…

Αποτέλεσμα;; Ένα τεράστιο 0-0 συνοδευμένο από θέαμα αντάξιο της ποιότητας ενός αγώνα Θρασύβουλου-Λεβαδειακού!

Δυστυχώς όμως ούτε ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα σε Μάντσεστερ και Άρσεναλ μας αντάμειψε για τα 90 λεπτά που ξοδέψαμε παρακολουθώντας τον…

Ωστόσο πιθανότατα να μην στεναχωρήσει καθόλου την ομάδα του Φέργκιουσον καθώς το 1-0 με το οποίο νίκησε τους Λονδρέζους μπορεί να αποδειχθεί υπεραρκετό στην ρεβάνς!

Όπως βλέπετε και στον πίνακα, τα τελευταία πέντε χρόνια… 5 φορές μία ομάδα έφτασε στον τελικό αποκλείοντας τον αντίπαλό της με μια νίκη με 1-0 και με μια ισοπαλία 0-0!!

Επιπλέον το 2006 η Λίβερπουλ έφτασε στον τελικό σημειώνοντας και αυτή ένα γκολ, αποκλείοντας την Τσέλσι στα πέναλτι.

Δηλαδή οι 6 στους 10 φιναλίστ, πέρασαν στον τελικό σημειώνοντας ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΓΚΟΛ στα ημιτελικά!!

Σύμπτωση;; Όταν τα τελευταία 5 χρόνια παρουσιάζεται ένα ποσοστό 60%, μόνο για σύμπτωση δεν μπορείς να το λογίσεις! Μάλλον για ισχυρή πλειοψηφία!

Τι συμβαίνει λοιπόν και σπουδαίες ομάδες παρουσιάζουν τόσο κακό θέαμα μια ανάσα πριν τον τελικό;;

Ακριβώς εκεί βρίσκεται η πηγή του κακού: Μια ανάσα πριν τον τελικό!!

Όταν έχεις κάνει όλο το μακρινό ταξίδι από τον Σεπτέμβρη μέχρι εδώ, θυσιάζεις τα πάντα για να βρεθείς στο σπουδαιότερο ματς που μπορεί να δώσει μια ομάδα στην ιστορία της. Η΄ πιο απλά... ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!

Ταυτόχρονα το άγχος μπορεί να λυγίσει τα πόδια των ποδοσφαιριστών, που δεν θέλουν οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς να σταματήσουν μπροστά στη βρύση χωρίς να δροσιστούν με νερό!

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα περιμένουμε ένα ημιτελικό Champions League με μεγάλες προσδοκίες, ας σκεφτούμε πρώτα τι μας έχει διδάξει το παρελθόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: