Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Του Σαββάτου χαρά και της Κυριακής λύπη...

Πριν από περίπου ένα μήνα ασχολήθηκα με τη ξεχωριστή σημασία που θα έδιναν στον αποψινό τελικό τα μέσα που είναι φιλικά προς την ΑΕΚ. Χαρακτηριστικά ζητούσα να μου απαντήσει κάποιος φίλος της κιτρινόμαυρης ομάδας ειλικρινά:

« Τι θυμάται περισσότερο από τον Απρίλιο του 2002;; Τι θυμάται από τα 2 παιχνίδια που έγιναν μέσα σε μία εβδομάδα στο ΟΑΚΑ;; Την ήττα του με 4-3 όταν και με ένα ''Χ'' έπαιρνε το πρωτάθλημα ή το κύπελλο που πήρε με το γκολ του Ιβιτς;; Η χαρά της κατάκτησης του κυπέλλου ήταν μεγαλύτερη από την απογοήτευση του χαμένου πρωταθλήματος;; »

Λίγες μέρες αργότερα διάβασα στην Sportday την άποψη του Αντώνη Πανούτσου που ουσιαστικά ήταν ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με τη δική μου:

« …το οποίο Κύπελλο φέτος νομίζω ότι έχει ξεφύγει από κάθε λογική. Επειδή από δημοσιογραφικής πλευράς βολεύει η σεζόν να συνεχίζεται, ένα πράγμα που ξεχνιέται σε μία εβδομάδα αφότου τελειώσει, όπως το Κύπελλο, έχει γίνει ανατολικό ζήτημα. Είναι καμιά παρηγοριά στην ΑΕΚ ότι πριν από οκτώ χρόνια είχαν κερδίσει το Κύπελλο; Υπάρχει ένας ΑΕΚτσής που να αναπολεί τη χρυσή εποχή του Μάκαρου και του Φερνάντο επειδή είχαν κατακτήσει το τελευταίο Κύπελλο της ΑΕΚ; Το Κύπελλο για τη μικρομεσαία ομάδα είναι κάτι σημαντικό, αλλά για τη μεγάλη είναι «της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη», που έλεγε και ο μακαρίτης ο πατέρας μου… »

Παραφράζοντας λοιπόν τη φράση του πατέρα του λόγω διαφορετικών ημερών, το σημερινό παιχνίδι είναι«του Σαββάτου χαρά και της Κυριακής λύπη»…

Το Κύπελλο είναι μια διοργάνωση που υπάρχει για να γράφουν ιστορία η Καστοριά, ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος, η Λάρισα…

Η κατάκτησή του δίνει νόημα μόνο σε ομάδες παρόμοιου βεληνεκούς…

Γι’ αυτό λοιπόν φίλοι μου Αεκτζήδες, αν θέλετε να σας θεωρώ μεγάλη ομάδα… χαλαρώστε!!

Είναι απλά ένα παιχνίδι γοήτρου και εφήμερης χαράς!!

Σε λίγη ώρα ανηφορίζω στο ΟΑΚΑ για να δω την ομάδα μου, τον πρωταθλητή Ελλάδος να συμμετέχει σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να έχει το χαρακτήρα γιορτής! Όπως συμβαίνει στο εξωτερικό…

Σήμερα δεν πρόκειται να αποδειχθεί τίποτα! Δεν χρειάζεται να αποδειχθεί τίποτα!

Όταν στο πρωτάθλημα στα 6 ντέρμπι κόντρα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό δεν έχεις δεχτεί ούτε ένα γκολ…

Όταν πανηγύρισες το 12ο πρωτάθλημα στα 13 τελευταία χρόνια…

…Δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα σε ΕΝΑ παιχνίδι!!

Ένα παιχνίδι που μπορεί να τελειώσει 1-2 όπως το 2002…

Ένα παιχνίδι που μπορεί να τελειώσει 3-0 όπως το 2006…

Στην πρώτη περίπτωση θα στενοχωρηθώ απόψε το βράδυ και αύριο θα πάρω τη γυναίκα μου να πάω μια Κυριακάτικη βόλτα και θα το έχω ξεχάσει!!

Στη δεύτερη περίπτωση θα χαρώ απόψε το βράδυ και αύριο θα πάρω τη γυναίκα μου να πάω μια Κυριακάτικη βόλτα και θα το έχω ξεχάσει!!

Χαλαρώστε λοιπόν όλοι όσοι βρεθείτε απόψε στο ΟΑΚΑ! Χαλαρώστε και ευχηθείτε να δούμε ένα ματς διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, όπως διαφήμιση για το μπάσκετ ήταν ο χθεσινός συγκλονιστικός ημιτελικός!!

Μόνο που σε περίπτωση που έχουμε την ίδια εξέλιξη…
…σας παρακαλώ στο τέλος…
…ένα τρίποντο ρε παιδιά!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: