Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Καλώς ήρθες Ματ στη χώρα που η ήττα... ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

Όσοι γιουχάρατε στο τέλος είστε ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ γιατί δεν ξέρετε να χάνετε & ΑΡΡΩΣΤΟΙ γιατί πάτε γήπεδο μόνο για να δείτε νίκες! Δεν υποστηρίζουμε την ίδια ομάδα! Εγώ είμαι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!
(Κυριακή 12/4/09, 22:30, το status μου στο facebook)

Και ΑΣΧΕΤΟΙ με το ποδόσφαιρο συμπληρώνω σήμερα το πρωί…

….......

38ο λεπτό. Ο Νικλησιώτης παίρνει την μπάλα από δεξιά, προχωράει προς την εστία και με μια εκπληκτική νρίμπλα αδειάζει τον Βενετίδη… Φτάνει στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με ανάποδο(!) φάλτσο δοκιμάζει να νικήσει τον Κοτσόλη, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ…

Μέχρι χθες δεν ήξερα καν που παίζει ο Νικλησιώτης. Απλά είχα ακούσει 2-3 φορές το όνομά του. Ξαφνικά προωθείται στην μεγάλη ομάδα και ξεκινάει βασικός μπροστά σε 30.000 κόσμο. Άλλος στη θέση του μπορεί να έτρεμε… Αυτός όμως με περίσσιο ποδοσφαιρικό θράσος έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό…

Την ίδια στιγμή ένα παλικάρι στο κέντρο της άμυνας έμοιαζε απροσπέλαστο! Αν κάποιος δεν ήξερε την ηλικία του, θα στοιχημάτιζε ότι ήταν ένας πολύπειρος αμυντικός. Και όμως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι μόνο 17 ετών!!

Στην ίδια ενδεκάδα με τα πιτσιρίκια ήταν και ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Στην τελευταία εντός έδρας παράσταση της καριέρας του έπαιξε σε ολόκληρο τον αγώνα. Ακόμα και στο 90’ έτρεχε με όσες δυνάμεις του έχουν απομείνει στα 37 του χρόνια….

Την ίδια ώρα Νταρμπισάιρ, Γιαννάκης Παπαδόπουλος και Ντουντού έδωσαν ότι μπορούσαν αλλά (…συμβαίνει) το ματς δεν τους βγήκε. Γκαλέτι και Ντιόγκο που μπήκαν σαν αλλαγή προσπάθησαν και αυτοί, ίδρωσαν αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Το παιχνίδι τελειώνει. Σε μια προηγμένη ποδοσφαιρική χώρα, σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον όλο το γήπεδο θα σηκωνόταν όρθιο να χειροκροτήσει. Να αποθεώσει τα πιτσιρίκια που άφησαν υποσχέσεις για του χρόνου και να χαρίσει ένα μοναδικό standing ovation στον μεγάλο αρχηγό!!

Να χειροκροτήσει ιπποτικά και τους παίχτες της Λάρισας που είχαν ανάγκη τους βαθμούς, έπαιξαν καθαρά και νίκησαν…

Όλα αυτά όμως σε μια πολιτισμένη ατμόσφαιρα...

Εδώ είναι όμως Ελλάντα!!

Το μισό γήπεδο ξεσπά σε αποδοκιμασίες επειδή ο πρωταθλητής Ολυμπιακός τόλμησε και έχασε στην έδρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 2 χρόνια!

Ποιο 12ο στα 13 πρωταθλήματα; Ποια ελπιδοφόρα εμφάνιση των νέων; Ποιο τελευταίο επίσημο ματς στην καριέρα του Τζόρτζεβιτς στο Καραϊσκάκη;;

Χάσατε κύριοι! Χάσατε! Χάσατε μπροστά σε κάποιους που δεν ξέρουν να χάνουν. Χάσατε κύριοι μπροστά σε κάποιους που πλήρωσαν να σας δουν!

Ουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!

Τολμήσατε και χάσατε…

Δεν το ξέρετε ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο;; Ειδικά εάν έχει πάρει διαρκείας και είναι μόνιμος πελάτης…

Γιατί δεν του ικανοποιήσατε την αρρώστια του;; Γιατί;; Πληρώνει για να βλέπει μόνο νίκες, νίκες, νίκες… ΝΙΚΕΣ!!

Θεωρεί ότι οι μεγάλες ομάδες δεν χάνουν! Και εσείς χάσατε… Ντροπή… «Αμαυρώσατε» την ιστορία του Ολυμπιακού!!

Και να ήταν μόνο τα διαρκείας;;

Χθες στο γήπεδο ήταν και μια άλλη κατηγορία φιλάθλων: Η «μία την χρονιά!»

Αυτοί που θα έρθουν στο γήπεδο μία φορά, συνήθως σε ένα τέτοιο ματς που μοιάζει με φιέστα.

Πριν μέρες κυκλοφόρησε ότι ο Κοβάσεβιτς θα παίξει για λίγα λεπτά στο ματς.

Ο κάθε πικραμένος λοιπόν έτρεξε να βρει εισιτήριο για αυτήν την φιέστα…

Αυτός που όλη τη χρονιά ήταν φίλαθλος του καναπέ, θυμήθηκε να πάει στο γήπεδο.

Αυτή η κατηγορία φιλάθλων είναι άκρως επικίνδυνη! Σαν αυτούς τους οδηγούς που βγαίνουν μια φορά το χρόνο στην εθνική οδό, το Πάσχα!!

Γιατί επειδή πλήρωσαν (επιτέλους) εισιτήριο και ήρθαν στο γήπεδο «ΠΡΕΠΕΙ» η ομάδα να τους ευχαριστήσει.

Πρέπει να βάλει πολλά γκολ για να τραβήξουν φώτο και βιντεάκια και να τα δείξουν καμαρώνοντας στους φίλους τους…

Αυτούς τους φιλάθλους τους αναγνωρίζεις εύκολα στο γήπεδο. Χθες στην θύρα 21 που ήμουν είχε πολλούς από δαύτους. Είναι αυτοί που όταν σηκώνεσαι όρθιος σου λένε να κάτσεις κάτω!!

Τι λες ρε καραγκιόζη;;

Εδώ δεν είναι το σαλόνι σου!! Όταν κερδίζει κόρνερ ο Ολυμπιακός, όταν κάνει επικίνδυνη αντεπίθεση, όταν βάζει …γκολ εγώ θα σηκώνομαι!! Ναι, ακόμα και στα γκολ κάποιοι κάθονται κάτω περιμένοντας να δουν το …ριπλέι!!

Αυτοί λοιπόν οι άσχετοι με το χώρο του γηπέδου γκρίνιαζαν από το πρώτο λεπτό. Και τι κάνει ο ένας και τι κάνει ο άλλος. Και όταν ο Βαλβέρδε ολοκλήρωσε τις αλλαγές άρχισαν να αναρωτιούνται: Καλά δεν θα βάλει τον Κοβάσεβιτς…;;

….

Τι να πεις… Τι να πεις…

Όσοι γιουχάρατε λοιπόν στο τέλος είστε ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ γιατί δεν ξέρετε να χάνετε & ΑΡΡΩΣΤΟΙ γιατί πάτε γήπεδο μόνο για να δείτε νίκες! Δεν υποστηρίζουμε την ίδια ομάδα! Εγώ είμαι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Μερικοί θα πουν βέβαια ότι αποδοκίμασαν γιατί είδαν αδιαφορία. Ε, τότε συγνώμη είστε ΑΣΧΕΤΟΙ με το ποδόσφαιρο! Προφανώς δεν έχετε παίξει ποτέ μπάλα. Η μέτρια συνολική παρουσία της ομάδας φυσικά και δεν οφείλεται σε αδιαφορία!

Πως θα έχει βρε παλικάρια η χθεσινή ομάδα συνοχή;; Που θα βρει τους αυτοματισμούς; Ούτε σε καλοκαιρινό φιλικό δεν είχε παίξει αυτή η 11άδα!! Μόνο ατομικές ενέργειες περίμενες από το χθεσινό ματς. Γιατί αν είχατε την απαίτηση να βρίσκονται με κλειστά μάτια Νταρμπισάιρ και Νικλησιώτης, τότε έχετε παίξει ποδόσφαιρο μόνο στο play station!

Άκου αδιάφοροι… Εγώ δεν είδα κανέναν αδιάφορο παίχτη!! Αδιάφοροι οι Παπαδόπουλοι; Ο Νηκλισιώτης; Ο Ντουντού; Ο Ματ; Ο Γκαλέτι; Ποιος ήταν αδιάφορος;; Ακόμα και στο 90' ο Τζόλε έτρεχε! Και αντί να τον χειροκροτήσουμε στο τελευταίο ματς της καριέρας του στο Καραϊσκάκη, τον γιουχάραμε!!

Αυτό που είδα σε ορισμένους ήταν ανικανότητα! Όπως ο Κόβατς, ο Ζεβλάκοφ και ο Γκαλίτσιος. Ειδικά για τον τελευταίο λυπάμαι πολύ. Τον πίστεψα αρκετά όταν ήρθε, αλλά κάθε φορά που παίζει με απογοητεύει. Τρέμει σαν το ψάρι έξω από το νερό. Καμία σχέση με το θράσος που είχε ο Νικλησιώτης στην πρώτη του εμφάνιση!

ΥΓ: Είδα το βράδυ τις δηλώσεις του Ματ μετά τον αγώνα. Ρωτήθηκε για τις αποδοκιμασίες και απορημένος απάντησε: «Δεν ξέρω τι είδαν οι φίλαθλοι, εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε καλά. Θα διαφωνήσω μαζί τους»…

Αχ ρε παιχτάρα Ματ, τι περιμένεις;; Που να καταλάβουν ότι έτρεξες, μάρκαρες, ίδρωσες την φανέλα αλλά ΤΟΣΟ απλά το ματς δεν σου βγήκε;; Περιμένεις ποδοσφαιρικό πολιτισμό εδώ που ήρθες;;

Εδώ η ήττα… «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ»…

Για το γνήσιο της ερυθρόλευκης υπογραφής,
ЯD

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σωστος!

Ανώνυμος είπε...

έχεις δίκιο στα περισσότερα,σχεδόν σε όλα δηλαδή...αλλά όχι παιχταράς ο Ματ,αντικειμενικά τώρα είναι ένα καλό παιχτάκι,αλλά όχι και παιχταράς!!

Red Duckling είπε...

φίλε ανώνυμε,
καταλαβαίνεις ότι πάνω στην ένταση ενός κειμένου, γράφεται και μια λέξη παραπάνω...

ο Ματ είναι καλός παίχτης.

επειδή όμως μιλάμε για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, πρέπει να συγκριθεί με τον αντίστοιχο ελπιδοφόρο του Ολυμπιακού...

οπότε σε σύγκριση με τον Μήτρογλου είναι ...παιχτάρα :ppp

Ανώνυμος είπε...

Τωρα καταλαβες εσυ οτι δεν υπαρχει ποδοσφαιρικος πολιτισμος στην Ελλαντα;Εγω πηγα με τετοια λαχταρα και χαρα στο γηπεδο,για 2η φορα φετος γιατι τα 10 ευρω ειναι ΠΟΛΛΑ για μενα και δε περισσευουν,δε γιουχαρα αλλα εφυγα πολυ στεναχωρημενος λογω του οτι το μυαλο του 99% των παικτων ηταν στο πενθημερο ρεπο και δε σεβαστηκαν ολο αυτο το κοσμο που ηθελε να τους αποθεωσει βλεποντας τους να παιζουν αυτο που μπορουσαν.Ο κοσμος πηγε να γιορτασει και αν'αυτου ειδε μια απογοητευση,μια αγγαρεια..Η ηττα δεν απαγορευεται.Ας παιζαν μπαλα στο συγκεκριμενο παιχνιδι και να δεις αμα γιουχαριζε ο κοσμος!!Αυτα...