Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Η εκδίκηση του ...τραγουδιού!


Όχι, όχι δεν είμαι μετά Χριστόν προφήτης! Δεν περίμενα το αποτέλεσμα για να πω τη γνώμη μου. Από χθες, 2 ώρες πριν τον τελικό, φρόντισα να καταθέσω την άποψη μου ανανεώνοντας το status μου στο facebook:

“Να πούμε και μια αλήθεια για απόψε;; Η Νορβηγία έστειλε ...κανονικό τραγούδι! Ο Rybak στα 23 του παίζει βιολί, συνθέτει το τραγούδι, γράφει τους στίχους και τραγουδάει με απίστευτο πάθος!! Ο Σάκης στα 23 του έφτιαχνε ...μακαρόνια με κιμά!”

Ευτυχώς λοιπόν σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού κέρδισε το …τραγούδι!! Ένα ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ τραγούδι που προσωπικά με την μουσική του, τους στίχους του, τη σκηνική του παρουσία …με ταξίδεψε!

Τόλμησαν οι Νορβηγοί δίνοντας την ευκαιρία σε ένα 23χρονο παιδί να δείξει το ταλέντο του και δικαιώθηκαν! Αντίθετα εμείς προτιμήσαμε …πηδήματα και σκισμένα μπλουζάκια!! Αλλά φέτος τον λόγο είχαν και οι κριτικές επιτροπές που μάλλον δεν αποτελούνται από … «κοριτσάκια» που ουρλιάζουν Saaaaaaakis!!

Όχι, όχι δεν έχω κάτι με τον Σάκη. Αντίθετα τον συμπαθώ πάρα πολύ!! Έχει μια θετική στάση απέναντι στη ζωή, προτιμά το χαμόγελο από τη μιζέρια! Τον βλέπεις στην οθόνη και αυτόματα σου περνάει αισιόδοξα μηνύματα!

Και παρακολουθώντας σήμερα το πρωί της δηλώσεις του μετά το διαγωνισμό, τον εκτίμησα ακόμα περισσότερο! Την ώρα που οι …ανταποκριτές των μεσημεριανάδικων βγαίνουν από τη Μόσχα με μαύρες πλεζέρες, χωρίς να έχουν ένα καλό λόγο για το Νορβηγό, ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιμετώπισε με χαμόγελο και αξιοπρέπεια το αποτέλεσμα!! Γιατί μην ξεχνάμε, πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού και όχι ..."εθνική υπόθεση"!

ΜΠΡΑΒΟ σου Σάκη, αλλά ευτυχώς χθες κέρδισε το τραγούδι! Είμαι σίγουρος ότι και εσύ κατά βάθος συμφωνείς…

ΥΓ: Υπάρχει και ένας άλλο λόγος που χάρηκα για τη νίκη του Ρίμπακ. Σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς, οι Νορβηγοί αποφάσισαν να μην προκαλέσουν… Δεν έφτιαξαν καν βίντεοκλιπ για να στηρίξουν το τραγούδι! Πόνταραν απλά στο ίδιο το τραγούδι!! Αντίθετα με την …σπάταλη κρατική μας τηλεόραση!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαν να έχεις δίκαιο.
ΠΑΟΚι.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

BG είπε...

Με αντιγράφεις στο "μετά Χριστόν προφήτης". αλλά συμφωνούμε στα άλλα!

http://bloggingreece.blogspot.com

Δεν θα διεκδικήσω τον τίτλο του "μετά Χριστόν προφήτη", αλλά διαβάσετε στην κεντρική σελίδα του blog τα τελευταία 3 posts από την Τρίτη, για να δείτε ότι οι προβλέψεις του BlogginGreece πέσαν μέσα 100% στις θέσεις 1 (Νορβηγία) και 2 (Ισλανδία).

Κι αυτό γιατί από το 1985 παρακολουθώ την Eurovision, ηχογραφώντας τα τραγούδια του διαγωνισμού, για να δοθούν για μετάδοση στο "πειρατικό" τότε ραδιόφωνο και στην "ελεύθερη ραδιοφωνία" μετά...

Ακόμη θυμάμαι το RCA καλώδιο που είχα βγάλει πίσω από το μεγάφωνο της ασπρόμαυρης τηλεόρασης και το "σουτ" υψηλής τάσης που έφαγα (λυχνίες βλέπετε) πριν καταλάβω ότι έπρεπε να βάλω και 2 πυκνωτές για να μην περνάει το συνεχές από την TV στο stereo... άλλα χρόνια... όλα αναλογικά, κασέτες και βινύλιο :-)

Στα τελευταία σχόλια τώρα:

* Οι 387 πόντοι του Νορβηγού είναι νέο ρεκόρ!

* Επίσης ρεκόρ είναι τα δεκαέξι 12άρια που πήρε, "σπάζοντας" τα δέκα 12άρια που είχε η Ελενα Παπαρίζου, αλλά και η πρωτοφανής διαφορά 169 πόντων από την δεύτερη Ισλανδία!

* Εξαιρετικό σκηνικό (συνολικά).

* Οι συχνά συμπαθητικές Μαγγίρες ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΔΕΝ ΤΟ' ΧΟΥΝ!!! ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ.

* Στη μετάδοση της ΝΕΤ έλλειπαν τα πρίμα.

* Ευτυχώς που δεν θα υποστούμε το κόστος της επόμενης διοργάνωσης (άποψή μου:ποτέ ξανά)

* Το Γαλλικό τραγούδι δεν ήταν για Eurovision, ούτε η Kaas.

* To Αγγλικό ήταν πολύ ωραίο σε όλα, ειδικά στην ερμηνεία.

* Ο Σάκης τα πήγε καλύτερα απ' τον ημιτελικό.

* Το Ρωσικό ήταν τραγικό σε όλα (εκτός την ωραία μουσική).

Κι εκτός από αυτά που έγραψα Τρίτη και Πέμπτη συμπαθητικές και οι συμμετοχές Κροατίας, Βοσνίας, Λιθουανίας.

Γενικά ο διαγωνισμός είχε ενδιαφέροντα τραγούδια, ελπίζω και του χρόνου στο Οσλο να δούμε και να ακούσουμε κάτι αντίστοιχο.


Υ.Γ.1 Με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου ημιτελικού έπρεπε να περάσουν τα Σκόπια (10η θέση!) αλλά οι επιτροπές -όπως είχαν το δικαίωμα- πέρασαν την Φινλανδία (12η). Το ίδιο στον δεύτερο ημιτελικό η Κροατία (πέρασε αν και 13η), ενώ η Σερβία κόπηκε (10η).

Υ.Γ.2 Ο Σάκης ήταν 4ος στον ημιτελικό του.

Red Duckling είπε...

μάλλον και οι δύο "αντιγράψαμε" τους μετά Χριστόν προφήτες :))

και εγώ παρακολουθώ αρκετά χρόνια Eurovision, πολύ πριν γίνει της μόδας.
ο φετινός διαγωνισμός πράγματι είχε πολλά καλά τραγούδια! όπως είπες... και του χρόνου!