Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Ιδού το ΟΑΚΑ, ιδού και...

Θα μου επιτρέψουν οι φίλου μου οι Βορειοελλαδίτες να ασχοληθώ άλλη μια φορά με τον ΠΑΟΚ. Πρώτον η δικιά μου ομάδα κάνει ...τουρισμό (στην κυριολεξία!) και δεύτερον την περασμένη φορά που μίλησα για τον δικέφαλο άνοιξε στο blog ένας πολιτισμένος διάλογος μεταξύ μας και μεταξύ σας!

Άλλωστε και σαν ιδιοσυγκρασία, σαν χαρακτήρας ταιριάζει στο κόκκινο παπάκι η Θεσσαλονίκη! Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε φορά που βρίσκομαι πάνω περνάω καταπληκτικά! Ούτε είναι τυχαίο πως με …"αγκάλιασαν" δύο Σαλωνικιώτικα blogs, το πρώτο της Μακεδονίας, αλλά και η Αθλητική Γνώμη, σχετική με τα αθλητικά που ασχολούμαι περισσότερο!

Είναι ρε παιδί μου αυτή η στάση ζωής που έχω και την συναντάω πιο συχνά πάνω: ΧΑΛΑΡΑ!! Γιατί σημασία δεν έχει πόσα χρόνια θα ζήσουμε, αλλά ΠΩΣ θα τα ζήσουμε!

Και στη Θεσσαλονίκη δεν μπορείς να πεις, χαίρονται τη ζώη!

Κάνω μια παρένθεση:
Τον περασμένο Αύγουστο είχα κάτσει στα Fridays στην Αριστοτέλους και είχα …συγκλονιστεί από το παλικάρι που με εξυπηρέτησε. «Βουτηγμένος» στο βαρέλι με τη θετική ενέργεια! Μετά από ένα μήνα βρέθηκα στα Fridays στο Κολωνάκι. Ήταν λοιπόν μια μίζερη κοπέλα που στο πρόσωπο της έγραφε: «Σιχαίνομαι τη ζωή μου που με έκανε σερβιτόρα»…

Κλείνω την παρένθεση και πάμε πλέι οφ. Ισοπαλία το ντέρμπι και στην κορυφή πάλι ο ΠΑΟΚ. Και μείναμε 4 παιχνίδια με 2 επισκέψεις στο ΟΑΚΑ.

Με όλη την καλή μου διάθεση... ιδού λοιπόν το ΟΑΚΑ, ιδού και …η 2η θέση!!

Γιατί καλώς ή κακώς για να αξίζεις αυτή τη θέση δεν πρέπει να νικάς μόνο τους Πανσερραϊκούς και τους Λεβαδειακούς αυτού του κόσμου! Χρειάζεται και μια πειστική εμφάνιση σε ένα ντέρμπι, χρειάζεται και κανένα …γκολ!!

Να κατέβει δηλαδή στην Αθήνα και να πει: Είμαι ο ΠΑΟΚ! Τέλος!

Γιατί δυστυχώς μόνο σαν μεγάλη ομάδα δεν έχει συμπεριφερθεί σε αυτά τα ντέρμπι...

Τρεις φορές κατέβηκε φέτος για ντέρμπι στην Αθήνα, τρεις ήττες και μηδέν γκολ!

Προσθέτουμε και 4 ντέρμπι στην Τούμπα, βάζουμε και τα τρία μαζεμένα ντέρμπι τον Γενάρη με τον Άρη…

Θέλετε απολογισμό;;

Καμία νίκη και μόλις ένα γκολ σε δέκα (10) αγώνες!!

Επαναλαμβάνω…

0 νίκες, 1 γκολ σε 10 αγώνες!

Αντίθετα από αποβολές;; Ένα σωρό! Και όλες για χτυπήματα ΕΚΤΟΣ φάσης!!

Δείγμα ομάδας που δεν πιστεύει στις δυνατότητές της και προσπαθεί να επιβληθεί με τον τσαμπουκά!!

Στον κόσμο όμως του ΠΑΟΚ αξίζει κάτι καλύτερο. Και για την φετινή χρονιά υπάρχουν ακόμα 3 ντέρμπι, 3 ευκαιρίες για να δώσουν οι παίχτες επιτέλους μια απάντηση: Μπορούν την 2η θέση;; Ναι ή όχι;;

Μπορούν απέναντι σε ομάδες που μόνο τρόμο δεν προκαλούν, να δείξουν ότι αυτοί είναι τα αφεντικά;;

Ιδού λοιπόν το ΟΑΚΑ…

Αν και φοβάμαι ότι με την νοοτροπία κάποιων (ελπίζω λίγων!) που επικροτούν τον ψευτοτσαμπουκά, αλλά και με τον Σάντος προπονητή το 0/10 στα ντέρμπι θα έχει συνέχεια…

Για τους πρώτους τα είπαμε στο περασμένο post. Για τον Σάντος τι να πεις;; Μπορεί να συμμάζεψε φέτος την ομάδα, αλλά στα μεγάλα παιχνίδια δεν… ΔΕΝ!

Το απέδειξε σαν κόουτς της ΑΕΚ, το αποδεικνύει και τώρα…

Εδώ με την Πόρτο σε 4 ματς Champions League «κατάφερε» να νικήσει μόλις 1 φορά τον Ολυμπιακό!! Ε, αυτό στην Ευρώπη είναι «κατόρθωμα»!!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω οτι ο ΠΑΟΚ φέτος είναι σε ενα μεταβατικό στάδιο , τώρα αρχίζει μετά απο χρόνια, να αποκτα αέρα μεγάλης ομάδας,αγωνιστικά, αλλα πα΄όλα αυτά νομίζω οτι ναι μεν το μπάτζετ του παο μπορεί να είναι κατα πολύ μεγαλύτερο αλλα δεν φαίνεται , τουλάχιστον φέτοσ, μεσα στο γήπεδο.
Τώρα με την έλευση του πατέρα Γκαγκάτση στον ΠΑΟΚ και τον ερχομό ενός απο τους Κατσουράνη η Γιούρκα νομίζω οτι του χρόνου βλέπουμε ακόμα ποιο ψηλά.
ΠΑΟΚι απο Έδεσσα
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΓΝΩΜΗ είπε...

thanks για τα καλά λόγια!!
ΑΛΛΑ!!!
Μπορεί κανένας προπονητής να του τη 'βγεί' του Σάντος; Όλη τη χρονιά, σεχαρτορίχτρες έτρεχαν, να ανακαλύψουν τον τρόπο που θα σκοράρουν στον ΠΑΟΚ. Η αμυντική λειτουργία, αρχίζει απ'την επίθεση. Αν περιμένεις να 'καταστρέψεις' το παιχνίδι του αντιπάλου μετά τησέντρα, κλάψ'τα. Με Παναθηναϊκο και Λάρισα, είχε μόνιμα 4 παίκτες να πιέζουν. Άντε να οργανώσουν επίθεση, Τεν Κάτε-Ουζουνίδης. Επίσης, σε ολόκληρο το πρωτάθλημα έχει κοντά τις γραμμές, συνέπεια η αλληλοκάλυψη στα λάθη, τρομερή φυσική κατάσταση. Σορλέν και Λίνο του έδωσαν τη δυνατότητα για κάλυψη, στις θέσεις Γκαρσία, Βερόν,Δάρλα. Βγεί ή όχι στον δεύτερο προκριματικό του Champions' League, είναι με απόσταση ο καλύτερος προπονητής φέτος στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε τί άκουσε πέρσι για την 9η θέση.
Διάλυση πήγαινε να βαρέσει ο ΠΑΟΚ τα 3-4 τελευταία χρόνια, κάποιοι επιμένουν να αμφισβητούν τον Πορτογάλο. Ειδικά αυτοί που έχουν μείνει στάσιμοι στη δεκαετία του '70. Αναρωτιέμαι μήπως γίνω ίδιος το 2040, να νοσταλγώ την ομάδα του Σάντος το 2009!

Red Duckling είπε...

Φίλε Εδεσσαίε γράφεις για μεταβατικό στάδιο,
Φίλε Α.Γ. γράφεις για τη διάλυση που παραλίγο να έρθει τα τελευταία 3-4 χρόνια...

Εχετε απόλυτο δίκιο!

Αλλά τι σμβαίνει με μένα που δεν ζω την καθημερινότητα του ΠΑΟΚ;;
Αν και από τοτε που παρακολουθω το ποδοσφαιρο (αρχες δεκαετιας 90΄), ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν διεκδήκησε πρωτάθλημα,
εντουτοις στο μυαλό μου είναι ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ!

Δεν ξέρω, είναι η αύρα, η δυναμική του κόσμου;; Πιθανόν! Γι'αυτό και σχολιάζω για τον ΠΑΟΚ, όχι σαν να επρόκειτο για μκρομεσαία ομάδα...

Από την άλλη εσείς τα ζείτε καθημερινά! Και είναι αλήθεια ότι ο Πορτογάλος το συμμάζεψε το μαγαζί...

Αλλά, έχω και εγώ ένα μεγάλο ΑΛΛΑ...

Μου αρέσει το ωραίο ποδόσφαιρο!! Ίσως φταίει ότι εχω χορτάσει τίτλους! Ιδιαίτερα στα νεανικά χρόνια...

Τώρα όμως που σιγά σιγά 30αριζω, θελω να ξοδευω τον πολυτιμο μου ελευθερο χρονο παρακολουθωντας ωραιο ποδοσφαιρο!!

Γι'αυτό και εχω αντιπαθεια στο πληκτικο ποδόσφαιρο του Σάντος!!

Ας είναι αυτός που θα βαλει σιγά σιγά σε ένα σωστό δρόμο τον ΠΑΟΚ...

Αλλά αν υποψιαστώ πως το 2040 θα αναπολούμε το ποδόσφαιρο του Πορτογάλου... :ppp

Ανώνυμος είπε...

Φίλε γενικά στην Ελλάδα δεν παίζεται ωραία μπάλα ,μην ξεχνάσ πως πήραμε το ευρωπαϊκό, δεν παίξαμε την μπαλάρα αλλα πολύ έξυπνα.
Δεν ξέρω αν θα πάρουμε τελικά φέτος το εισιτήριο για τα προκριματικά τσαμπιονς λιγκ αλλα του χρόνου είμαι σίγουρος οτι πάμε για αλλα μεγαλύτερα.
ΠΑΟΚι απο Έδεσσα.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Red Duckling είπε...

Δεν το συζητώ... Στην Ελλάδα δυστυχώς ζούμε για το 1-0...
για τη νίκη...

Τα περισσότερα ματς είναι ΑΘΛΙΑ!

Αυτό που ουσιαστικά γράφω στην αρχική ανάρτηση είναι πως αφού θες την 2η θέση πάρε ένα ντέρμπι! Πείσε ότι έχεις κάποιες ελπίδες να μπεις στους ομίλους του C.L!!

Δεν είναι ένα, δύο παιχνίδια... Είναι 10 ντέρμπι χωρίς νίκη, με ένα μόλις γκολ...

Και αν ο ΠΑΟ πάρει λογικά 6β. με Λάρισα,
θα χρειαστείς 2 νίκες! Μία με ΑΕΚ Τούμπα και μία στο ΟΑΚΑ (μάλον) με Παναθηναϊκό...

Οπότε το C.L. περνάει από το Μαρούσι...

Ανώνυμος είπε...

Εγω νομίζω οτι με αεκ στην Τούμπα θα πα΄ρουμε 3β. . με την αελ στην τούμπα 3β. και μετά στο οακα θέλουμε οπωσδήποτε 1 νίκη που πιστεώ οτι θα την πάρουμε και κάτι μου λέει οτι θα είναι με τον παο.
ΠΑΟΚι απο Πάτρα(Έδεσσα)..
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

“We have no relation with the ancient Macedonians. We are Slavs who came to the region in the 6th Century A.D.” (Kiro Gligorov,Perident of FYROM from 1991 to 1999)

Ανώνυμος είπε...

geia sas paidia o babis eimai pali. symfono apolyta me ayta pou grafei o gavros blogger (pes mou to onoma sou re aderfe), ektos apo ena. pou den afora ton paok. o ypallilos sta fridays se eksipiretise giati tyxainei na exei mia kali douleia mesa stin proteyousa tis anergias kai tis mizerias. oloi aytoi oi limokontoroi stin aristotelous kai stin paraliaki mas, an toys gyriseis anapoda de tha pesei oute ena pedaeyro. katalavete epitelous oti o kathe paok k o kathe aris k o kathe olympiakos, einai vitrina tis koinonikis kai oikonomikis katastasis ton dyo poleon. to "xalara" to leme edo kai posa xronia gia na ksegelasoume tous eaytous mas...

Red Duckling είπε...

φίλε μπάμπη είμαι ο ...Red Duckling!
ελληνιστί κόκκινο παπάκι :))
...
όσο για το θέμα που ανοίγεις;; σηκώνει μεγαααααλη συζήτηση...
σίγουρα την πόλη που ζεις, την ξέρεις καλύτερα από μένα που έρχομαι για βόλτα.
Αλλά μη νομίζεις ότι εδώ δε βασιλεύουν η μιζέρια και χίλια άλλα προβλήματα...
μη νομίζεις ότι αυτό που περιγράφεις στην παραλία, δεν συμβαίνει στο Κολωνάκι!
Απλά στην Αθήνα οι ρυθμοι πια έχουν γίνει εξωντοντικοί και απάνθρωποι!!
Το "χαλαρά" δε μπορούν οι περισσότεροι να το πουν ούτε για να ξεγελάσουν τους ευατούς τους...
Προτιμούν τη γκρίνια και τη μιζέρια!!
Δεν αντέχω όμως αυτές τις φάτσες!
Δεν τις μπορώ να τις βλέπω παντού γύρω μου!!
Γιάυτό έγραψα πως μου έκανε εντύπωση ο υπάλληλος πάνω. Γιατί ο αντίστοιχος υπάλληλος εδώ δεν εκτιμά αυτή τη δουλειά!! ...και την κάθε δουλεια...

...εχω και άλλα πάρα πολλά να πω για την μιζερογκρινιοφιλοσοφία του νεοέλληνα, αλλά αυτό το blog θα κολλήσει σε αυτή την ανάρτηση!!

Γι'αυτό φίλε Μπάμπη επιμένω... χαλαρά!
ή αν το θες αλλιώς ...ήρεμα :))

Η πουτάνα η ζωή είναι πολύ μικρή!

Να είσαι καλά... Να περνάς καλα!!

Ανώνυμος είπε...

Πιαδιά το χαλαρά δεν υπάρχει πλέον στην Θεσσαλονίκη που είναι πίχτρα στην κίνηση , η κατάσταση είναι πλέον απεπλιστική χωρίς μετρό , ηλεκτρικό κτλπ, που είναι για το 2008 πρωτεύουσα των δολοφονιών και ο πληθυσμός της πλέον έχει φτάσει στα 2.000.000 καιυπολογίζουν οτι μέχρι το 2020 , κρατηθείτε, θα ξεπεράσει τα 4.00.000 .
Πολύ απλά χαλαρά δεν υπάρχει
ΠΑΟΚι.....

ΕΧΕΙ ΤΙ ΠΙΚΡΟΝ Ο ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΛΟΓΟΣ (ΔΙΩΝ)
Δηλαδή¨Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΗ