Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Tο δις εξαμαρτείν...


Πρώτα πρώτα να ξεκαθαρίσω την θέση μου: Δεν είμαι σαν αυτούς τους Ολυμπιακούς που προσπαθούν σαν άλλοι στρουθοκάμηλοι να κρύψουν το κεφάλι τους στην άμμο της διαιτησίας! Είναι να γραφικό να υποστηρίζω ότι 11 πρωταθλήματα και 4 ευρωπαϊκά τα τελευταία 12 χρόνια κατακτήθηκαν χάρη στην γκρι βοήθεια. Είναι το ίδιο γραφικό με αυτούς που πιστεύουν ότι το 12/13 του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο οφείλεται σε διαιτητικές αποφάσεις… Και όσοι μου προσάψετε την παρακάτω ανάρτηση http://redduckling.blogspot.com/2009/04/blog-post_03.html, αν δείτε τα σχόλια θα καταλάβετε ότι σατιρίζω αυτή την εμμονή!!

Καταθέτω λοιπόν αυτή την άποψη προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ με σχόλια που μου «αποδεικνύουν» ότι ευνοείται ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ…

Πάμε τώρα στα αγωνιστικά. Καλώς ή κακώς αυτή η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού υπολείπεται σε ποιότητα παιχτών από τον Παναθηναϊκό. Και όσον αφορά τους προπονητές;;
Ο Ζέλικο απέχει παρασάγγας από τον Παναγιώτη Γιαννάκη… Δυστυχώς σε κάθε μεταξύ μας αναμέτρηση η απόστασή τους επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο για μας τρόπο…

Λένε πως το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Δεν έχουν άδικο όσοι το υποστηρίζουν… Γιατί η μοίρα έδωσε χθες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μια δεύτερη ευκαιρία στον Ολυμπιακό, αλλά Γιαννάκης και παίχτες την πέταξαν στα σκουπίδια…

Πριν 3 εβδομάδες στο Βερολίνο ο Ολυμπιακός είχε την τελευταία επίθεση στο παιχνίδι βρισκόμενος 2 πόντους πίσω. Η επιλογή να περάσει η μπάλα στον Μπορούση για να στείλει το ματς στην παράταση αποδείχτηκε άτυχη και άστοχη! Γιατί όταν αντιμετωπίζεις ένα καλύτερο αντίπαλο και έχεις την τύχη στα χέρια σου, πας να πάρεις το παιχνίδι και όχι να το παρατείνεις!!

Ας δώσουμε όμως ένα ελαφρυντικό στους παίχτες για τη συγκεκριμένη φάση καθώς η 5αδα του Γιαννάκη μόνο για μακρινό σουτ δεν έκανε! Ένας μόνο σουτέρ (Γκριρ) και αυτός εξαφανισμένος στο β’ ημίχρονο… Οι παίχτες του Παναθηναϊκού εύκολα τον έκλεισαν με αποτέλεσμα η σεμνή τελετή να έχει και πάλι πράσινο τέλος!!

Χθες όμως τι ελαφρυντικό να δώσω και σε ποιον;; Στο Βερολίνο ο Παναθηναϊκός πρόλαβε και οργανώθηκε αμυντικά… Στο ΣΕΦ όμως ο Παπαλουκάς διέσχισε πολύ γρήγορα το γήπεδο με αποτέλεσμα ο Διαμαντίδης να τρέξει να βοηθήσει τον Γιασικεβίτσιους. Αποτέλεσμα;; Ο Χαλπερίν, ο πιο κλασικός σουτέρ της ομάδας, να μείνει ΑΜΑΡΚΑΡΙΣΤΟΣ στη γωνία όπως βλέπετε και στην εικόνα!! Μένουν 2 δευτερόλεπτα, χρόνος αρκετός να του δώσει την μπάλα ο Θοδωρής και να σουτάρει ο Ισραηλινός!!

Γιατί όταν ο κορυφαίος παίχτης του γηπέδου (Μπουρούσης) έχει 5 φάουλ, όταν ο σκόρερ σου (Γκριρ) έχει 0/7 σουτ, όταν στις κρίσιμες επιθέσεις μπλοκάρει η ομάδα και σουτάρει 3ποντα ο Τσίλντρες… δεν πας για την παράταση Θοδωρή!! Ό,τι και να σου έχει πει ο Γιαννάκης, εσύ έχεις την εμπειρία να κρίνεις το σωστό σε κλάσματα δευτερολέπτου!! Δεν δέχομαι ότι δεν πρόσεξες τον ΑΜΑΡΚΑΡΙΣΤΟ Χαλπερίν… Δεν κατανοώ γιατί επέλεξες την παράταση…

Και μην ακούσω ότι η παράταση μας ευνοούσε γιατί παίζαμε εντός έδρας!! Γιατί η παρουσία του 6ου παίχτη (και 12ου στο ποδόσφαιρο) είναι ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ μύθος!!

Όχι μόνο δεν μπορεί να βοηθήσει, αλλά αντίθετα μπορεί να καταστρέψει!! Είναι δυνατόν να θέλει 1 λεπτό, να χάνεις 2 πόντους, να έχεις την μπάλα στα χέρια σου και μια μερίδα του κόσμου να προκαλεί σε αυτό το σημείο επεισόδια;;

Πόσο, πόσο μυαλό θέλει να καταλάβεις ότι η 15λεπτη διακοπή πάγωσε την ομάδα που είχε ανάγκη να σκοράρει και πείσμωσε τους παίχτες του Παναθηναϊκού;;

Κρίμα, κρίμα μια χούφτα οπαδών να κάνουν κακό στην ομάδα την οποία …αγαπούν!! Δεν θέλω να σχολιάσω με άλλα επίθετα… Άλλωστε το χθεσινό δεν είναι θέμα Ολυμπιακών! Δυστυχώς παντού, σε κάθε γήπεδο υπάρχουν παρόμοια φαινόμενα… Είναι καθαρά θέμα …νεοελληνικής παιδείας!!

Κλείνοντας επανέρχομαι και πάλι στον προπονητή παραθέτοντας απόσπασμα από τις δηλώσεις του μετά το ματς: «Προσωπικά πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ αρκεί να έχουμε …ΥΠΟΜΟΝΗ»!!

Πόσο ακόμα κόουτς;; Πόση ακόμα υπομονή;; Μας κάνεις πλάκα ή το πιστεύεις αυτό που λες;; Ήδη μετράς κόντρα στον Ομπράντοβιτς 0/4 χαμένους τίτλους και πας ολοταχώς για το 0/5! Εκτός και αν πιστεύεις ότι στα επόμενα 4 παιχνίδια θα νικήσεις 3 φορές και η μία από αυτές μέσα στο ΟΑΚΑ!!

Ε, τότε, αν το κάνεις αυτό, για όλο το καλοκαίρι θα τελειώνω κάθε ανάρτησή μου στο blog υπογράφοντας: «Συγγνώμη Γιαννάκη»!

4 σχόλια:

Papias είπε...

ΑΧΑΧΑΧΑ Για το Γιαννάκη ποτέ μη λές ποτέ (και σύγαβρος να μην ήμουν, αυτό θα ήθελα να το δω).

Πάντως δεν είναι κατάσταση αυτή με τα ζα που μαζεύονται μόνο και μόνο για να πολεμήσουν... Απαράδεκτες καταστάσεις, οι οποίες ως εκ θαύματος έλειπαν από το Βερολίνο.

Red Duckling είπε...

μην σου πω ότι θα μετονομάσω για το καλοκαιρι το ίδιο το blog σε:
Red Sorry Yiannakis Duckling!
:ppppp

όσο για το Βερολίνο;; κανένα θαύμα δεν έγινε!
εκεί υπάρχει κράτος, εκεί υπάρχει αστυνομία!
όποιος τολμούσε απλά ...να σκεφτεί να κάνει επεισόδια, ακόμα εκεί θα ήταν!!

Papias είπε...

ΙΔΕΑ! "Me sorry, you Dragon" χαχαχα

Ναι, ειρωνική ήταν η επίκληση σε θαύματα - αλήθεια εκείνους που τσακώθηκαν (2 ήταν) και τον άλλο που είχε και διαπίστευση ξέρεις τι έγιναν?

Red Duckling είπε...

βρε ας γίνει το ...θαύμα και του βάζω και τη φάτσα του, με εμένα δίπλα να αυτομαστιγώνομαι και να ζητάω συγχώρεση...

αλλά και εδώ η επίκληση σε θαύματα είναι ειρωνική :ppp

ps το γεγονός που μου αναφέρεις το αγνοώ, αλλά αν έχεις ...υπομονή(!!) μπορεί κάποια στιγμή να μάθεις!

καλό και ήρεμο σ/κ να έχουμε,
γιατί δευτέρα πάει ο δράκος στο ΟΑΚΑ...