Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώτη ημέρα στο σχολείο

Τα περισσότερα παιδάκια περίμεναν να δουν τον Βαγγέλη. Αυτός ήταν ο πιο πλούσιος στο σχολείο, γι' αυτό και είχαν την περιέργεια να δουν τηn καινούρια του σάκα, τη νέα του κασετίνα, τα μολύβια του και τις γομολάστιχες. Πράγματι ο Βαγγέλης ήρθε ανανεωμένος, αλλά τα πράγματα που είχε φέρει μαζί του δεν γέμιζαν το μάτι στα άλλα παιδιά.

Μια σάκα από τη Νορβηγία, μια κασετίνα από το Τόγκο, κάτι αρμένικα μολύβια και γομολάστιχες από μια άγνωστη ισπανική μάρκα. Ένας ελβετικός σουγιάς τους έκανε μόνο εντύπωση. Και ότι είχε ξανά μαζί του το παπί που είχε πουλήσει σε κάτι Άγγλους τον Γενάρη.

Ο Βαγγέλης ωστόσο ήταν σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά μέσα στη σχολική χρονιά και τους ζητούσε να περιμένουν να δουν πώς γράφουν τα μολύβια στην πράξη πριν τα κρίνουν. Πέρσι άλλωστε είχε πάρει ένα αργεντίνικο μολύβι με καλό όνομα το οποίο δεν έγραφε καλά και το άφησε φέτος να το πάρουν κάτι παιδιά από την Ιταλία.

Εκεί πούλησε σ' ένα πολύ καλό κολέγιο, συγκεκριμένα της Ρώμης, και το αγαπημένο του θρανίο. Ενώ έστειλε δανεικές κάποιες γομολάστιχες σε σχολεία της Κρήτης.

Ο Γιαννάκης και φέτος ήρθε με τα ίδια ρούχα. Βλέπεις, οι γονείς του πριν μερικά χρόνια έκαναν φοβερές σπατάλες. Αγόρασαν μέχρι και μια πανάκριβη φούστα από τη Γαλλία που τη φόραγε ο Πατέρας του. Έτσι δεν είχε λεφτά ούτε για ρούχα, ούτε για τσάντα, για τίποτα πέρα από μια ξύστρα-Μπούρμπος.

Φυσικά ήρθε και με το ίδιο κινητό που του είχαν πάρει όταν πήγε πρώτη φορά στο σχολείο. Αυτό το κινητό είναι πλέον αργό και έτσι ο Γιαννάκης δυσκολεύεται να μπει για να γράψει στο twitter. Γι' αυτό και τα tweets του είναι πια ελάχιστα.

Οι φήμες θέλουν τον Γιαννάκη να προσπάθησε να έρθει στο σχολείο από τον περίφημο δρόμο με τ' αστέρια που έρχεται ο Βαγγέλης. Αλλά είδε κάτι παιδάκια από τη Λιέγη να περπατάνε εκεί, φοβήθηκε και γύρισε πίσω. Να σημειωθεί ότι ενώ τον κατηγορεί ότι στέλνει σε σχολεία της Ελλάδας δανεικές ξύστρες, ο ίδιος γέμισε με αυτό τον τρόπο σχολεία στο Βόλο.

Ο Γιαννάκης λοιπόν ζηλεύει πολύ τον Βαγγέλη που είναι πρώτος και κάθε χρόνια γκρινιάζει στους καθηγητές και τους λέει ότι δεν είναι καλό παιδί. Και προσπαθεί να βρει νέες παρέες για να μπορέσουν να τον ρίξουν από την προεδρία της τάξης. Φέτος μάλιστα ήρθε στο σχολείο αγκαλιά με τον Ιβάν.

Ο Ιβάν έφτασε πριν δύο χρόνια στο σχολείο από τη Ρωσία. Έβαλε στόχο και αυτός να ανατρέψει τον Βαγγέλη και άρχισε να λέει στα παιδιά ότι θα φέρει μια παγκοσμίου φήμης τσάντα από τη Βραζιλία και την καλύτερη κασετίνα από τη Βουλγαρία.

Τελικά δεν πήρε τίποτε απ' όλα αυτά και ήρθε φέτος στο σχολείο μ' έναν Άγγελο ο οποίος έλεγε σε όλα τα παιδιά ότι μόνο αν το θέλει η Παναγιά θα περάσουν την τάξη.

Έξω από το σχολείο εμφανίστηκε και φέτος ο Δημητράκης. Την ώρα του Αγιασμού είχε πλησιάσει τα κάγκελα και φώναζε "Ερχόμαστε, ερχόμαστε". Μάλιστα έκανε και τον θόρυβο που κάνει όταν βρυχάται μία Τίγρης.

Ο Δημητράκης είναι και αυτός πλούσιος αλλά τόσα χρόνια δεν ερχόταν στο σχολείο. Προτίμησε να εκμεταλλευτεί ένα κανονισμό που αναφέρει πως όταν μείνεις δύο χρονιές σε μικρότερη τάξη θα επιστρέψεις στο σχολείο χωρίς να πληρώσεις δίδακτρα.

Καλή σχολική χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: