Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Καλό τριήμερο!!


Κόντρα σε όλες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων που συνεχίζουν να το αγνοούν, στο δικό μου γκάλοπ που έγινε σε αυτό εδώ το blog, το κόμμα του …3ημερου έλαβε κανονικά μέρος! Και όχι μόνο συμμετείχε, αλλά κατετάγη και στην πρώτη θέση!!

Σχεδόν 1/3 ψηφοφόρους και αναγνώστες του Red Duckling θα ψηφίσουν την Κυριακή 3ημερο! Αν προσθέσουμε και το 12,1% του Κάτμαν, τότε 4/10 ή δεν θα πάνε στις κάλπες ή αν πάνε θα το ρίξουν στο χαβαλέ!!

Την ίδια στιγμή ένα άλλο 40% περίπου θα υποστηρίξει τα δυο μεγάλα κόμματα… Σημαντικό ποσοστό κατά τη γνώμη μου γιατί αποδεικνύει ότι ο δικομματισμός αντέχει ακόμα και ανάμεσα στους νέους που επί το πλείστον χρησιμοποιούν το διαδίκτυο…

Όσον αφορά τον Καρατζαφέρη τον εμπιστεύεται 1/10, όσοι περίπου εμπιστεύονται τα κόμματα της Αριστεράς μαζί με το νέο πολιτικό φρούτο των οικολόγων!

Συμπέρασμα;;

Το πρώτο κόμμα και σε αυτές τις Ευρωεκλογές θα είναι η ΑΠΟΧΗ!!

Ένα κόμμα που αγνοείται συστηματικά από το πολιτικό …σύστημα καθώς δεν συνυπολογίζεται στο τελικό ποσοστό των κομμάτων! Όπως δεν συνυπολογίζονται ούτε τα λευκά ούτε τα άκυρα!!

Τους έχεις βαρεθεί και θέλεις να διαμαρτυρηθείς ψηφίζοντας λευκό ή ζωγραφίζοντας μια μούντζα;; Το εκλογικό σύστημα σε θεωρεί το ίδιο με αυτόν που δεν θα ψηφίσει!! Ως γνωστών το ποσοστό των κομμάτων υπολογίζεται επί των ΕΓΚΥΡΩΝ και ΜΟΝΟ ψηφοδελτίων!!

Δείτε πχ στον παρακάτω πίνακα τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του 2004. Η ΝΔ ενώ προτιμήθηκε από το 26,50% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, εμφανίζεται με εκλογικό ποσοστό 43,01%!! Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν 2/10, αλλά το ποσοστό που πήρε ήταν 34,03%!!

Την ίδια ώρα που αυτοί που δεν πήγαν να ψηφίσουν, έφτασαν το 36,78% του εκλογικού σώματος!!

Ποιο λοιπόν θα είναι το πρώτο κόμμα ΚΑΙ στις εκλογές της Κυριακής;; Αυτό που δεν φαίνεται πουθενά!!

Η ΑΠΟΧΗ που μαζί με τα άκυρα και τα λευκά έφτασε το 38,40% στις Ευρωεκλογές του 2004, την ίδια στιγμή που το πραγματικό ποσοστό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν μόλις 26.50% και 20,96% αντίστοιχα!

Όσοι λοιπόν σπεύσετε το βράδυ της Κυριακής να πανηγυρίσετε, αναγνωρίστε πρώτα ότι νικητής ΚΑΙ αυτών των Ευρωεκλογών θα είναι η αποχή!!

Γιατί αφού είτε ψηφίσω λευκό, είτε ακυρώσω το ψηφοδέλτιο, είτε δεν πάω καθόλου για τον εκλογικό νόμο είναι το ίδιο, τότε…

…ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χα, χα... την πάτησες... Για ξανακοίταξε τα ποσοστά σου, κι εσύ σαν τους άλλους γκαλοπατζήδες είσαι, έξω έπεσες... Και μη σπεύσεις να χαρείς από τώρα για τις βουλευτικές. Ο Έλληνας δεν συνηθίζει να κάνει αποχές και πάντα θα ψηφίζει τους ίδιους χωρίς ποτέ να του κόβεται το χέρι...

Red Duckling είπε...

Δεν νομίζω ότι την πάτησα. Πρώτον γκάλοπ με 200 περίπου απαντήσεις δίνει μόνο κάποιες ενδεικτικές απαντήσεις. Δεύτερον δεν έβαλα την απάντηση αποχή, οπότε αυτοί που δεν έφυγαν 3ημερο, αλλά ουτε ψήφισαν ...δεν υπάρχουν πουθενα! Τρίτον το δικό μου γκάλοπ είχε χιουμοριστική διάθεση καθώς κόμμα "3ημερο" δεν υπάρχει, Επιπλέον βάζοντας την επιλογή "Κατέλης" ωθείς τον άλλο να την επιλέξει! Ας το ονομάσουμε λοιπόν το γκάλοπ "χιουμοριστικά κατευθυνόμενο"!!

Όσο για τις βουλευτικές;; Συμφωνώ μαζί σου ότι ο Ελληνας ψηφίζει τους ίδιους και τους ιδιους. Ούτε χαίρομαι, ουτε ειμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος! Να είμαστε καλά, να είμαστε εδώ, και θα εχουμε την ευκαιρια να τα σχολιασουμε αναλυτικά